Duurzaam

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen staan bij ons centraal. Zo ook binnen de Afscheidsboeker. We kijken daarbij eerst naar ons zelf. Hoe kunnen we processen verbeteren, maatschappelijk betrokken zijn en een duurzame bedrijfsvoering realiseren.

Met aangesloten partners zoals rouwvervoerder bepalen we samen hoe we zo efficient mogelijk een rit kunnen plannen met als doel zo min mogelijk kilometers en uitstoot te realiseren.

Daarnaast maken wij per boeking een bedrag van €1,50 over aan doel dat zich in zet voor natuur en milieu of dieren welzijn. Onze samenwerkende ondernemers bepalen dit doel samen met ons.


Is de Afscheidsboeker ook in mijn regio actief?

De Afscheidsboeker is een landelijk initiatief. Zo bieden we via ons netwerk een landelijke dekking van rouwvervoerders. Meer informatie over de rouwvervoer mogelijkheden klik hier.

Ook werken we inmiddels samen met tientallen crematoria door het hele land. U kunt in de Afscheidsboeker kiezen uit verschillende crematoria en selecteren op basis van prijs of afstand. De Afscheidsboeker rekent direct de prijs voor het rouwvervoer voor u uit.

Rouwvervoer

Binnen de Afscheidsboeker werken wij met partijen die al jaren ervaring hebben op het gebied van betrouwbaar en degelijk rouwvervoer. Een nette chauffeur die met eerbied het vervoer verzorgt.

Voor het rouwvervoer heeft u twee opties:

1. De vervoerder bepaalt tijdstip van rouwvervoer

Indien het voor de nabestaanden en u niet uitmaakt binnen welk dagdeel de stille crematie plaatsvindt en het maakt ook niet uit hoe laat de overledene wordt overgebracht (u kiest een dagdeel) dan ontvangt u een aangepast en scherp tarief. De vervoerder bepaalt op de door u aangegeven datum en dagdeel hoe laat de overledene wordt opgehaald. Uiterlijk 8 uur van te voren ontvangt u een inschatting van het ophaalmoment. Uiterlijk 1 uur voor het exacte tijdstip van de overbrenging naar het crematorium ontvangt u een telefoontje van de chauffeur. U dient dan altijd aanwezig te zijn.

Bij deze optie kunt u geen voorkeur geven voor rouwauto of rouwbus.

2. De nabestaanden bepalen met u het tijdstip van rouwvervoer

Uiteraard is het ook mogelijk om een exact tijdstip te boeken waarop het rouwvervoer ingang gezet moet worden. Tegen meerprijs kunt ook de soort rouwauto kiezen.

Crematoria

Binnen de Afscheidsboeker is het inmiddels mogelijk om in bijna elke regio een stille crematie te boeken. De komende periode zullen wij dit aanbod verder uitbreiden met nieuwe partners en of diensten.


Over de Afscheidsboeker & USP BV

De Afscheidsboeker is een initiatief van Uitvaart Service Provider en alleen te gebruiken door bij ons geregistreerde uitvaartondernemers. Registreren is kosteloos en gaat eenvoudig online. Nadat u een account hebt aangemaakt en wij gecontroleerd hebben dat u een uitvaartonderneming bent, profiteert u direct van scherpe prijzen, slimme combinaties en ontzorging op het gebied van het aanvraagproces.

Naast gemak scheelt het u vaak tot honderden euro’s. Dit komt omdat wij slim plannen, werk uithanden nemen en nieuwe technieken introduceren die het proces vereenvoudigen.

Daarnaast geloven wij in maatschappelijk verantwoord en duurzamer ondernemen. We kijken met onze partners hoe we slimmer en kortere vervoersbewegingen krijgen en dus minder kilometers en uitstoot realiseren. Daarnaast doneren wij €1,50 per boeking aan een doel dat zich inzet voor natuurbehoud of dieren welzijn.

Nadat u hebt aangegeven waar de overledene zich bevindt en wanneer de stille crematie mag plaatsvinden rekent de Afscheidsboeker voor u de goedkoopste optie uit op basis van vervoer en de prijs van de stille crematie. Daarnaast ziet u direct een aantal alternatieven.

Vervolgens kunt u uw rouwvervoer wensen nog aanpassen, de asbestemmingswensen toevoegen en aangeven of u een herinneringsvideo wilt aanmaken.

Herinneringsvideo

Voorbeeld video

Het maken van een uitvaartpresentatie lastig, veel werk en fout gevoelig? Dat is met de USP herinneringsvideomodule verleden tijd. Maak op basis van video’s, foto’s, teksten en muziek binnen enkele minuten de mooiste herinneringen.

U stuurt uw uitvaartpresentatie daarna direct veilig door naar de uitvaartlocatie of plaatst de video bijvoorbeeld op een herinneringspagina.

Opdrachtformulier crematie

Nadat u de nodige gegevens heeft achtergelaten in de beveiligde omgeving wordt automatisch het opdrachtformulier voor het crematorium aangemaakt. Deze ontvangt u direct per email van ons.

Boeking

Zodra u de opdracht bevestigt ontvangt u per mail een overzicht van de boeking, het opdrachtformulier en een kostenoverzicht. Het crematorium, de vervoerder en ons bedrijfsbureau ontvangen de melding. Ons bedrijfsbureau belt de boeking ter controle bij de leveranciers altijd na. Mocht onverhoopt uw aanvraag niet conform uw wensen ingewilligd worden, dan nemen wij direct met u contact op.

Uitbreiding

De komende periode zullen wij de Afscheidsboeker voor ondernemers verder door ontwikkelen met andere diensten en leveranciers. Mocht u suggesties of opmerkingen hebben, dan vernemen wij het graag.

Spelregels

Om het proces goed te laten verlopen hebben wij ook spelregels opgesteld. Deze vindt u hier.


Over USP

De Afscheidsboeker is een initiatief van USP, Uitvaart Service Provider. De term USP staat ook voor Unique Selling Point. Dat wat u onderscheidt van een ander. Bijzondere eigenschappen die zorgen dat uw onderneming uniek is. U weet als geen ander dat de uitvaartbranche draait om mensenwerk. Dat maakt ú de belangrijkste USP.

Onze USP? Wij onderscheiden ons door u volledig te ontzorgen en door uw onderneming nog sterker te maken. Dat doen wij door het bieden van telefoonservices, slimme regelapplicaties, geavanceerde dossierbeheersystemen en verschillende marketingtools. Dan kunt u zich volledig richten op dat wat u het liefste doet.


Vragen of eens kennismaken?

Gelooft u ook in een samenwerking en is uw interesse gewekt? Maakt u dan gerust een afspraak en laten we elkaar snel ontmoeten. Bel ons op 0478 648 645